POSLEDNJA VEST: Pronađeno 18 kesa sa delovima ljudskih tela

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021, 19:24

POSLEDNJA VEST: Pronađeno 18 kesa sa delovima ljudskih tela

Policija je sinoć pronašla deo ljudskog tela u blizini nadvožnjaka autoputa, a to ih je odvelo do gomile zalepljenih vreća u jarku u blizini

Tužilaštvo zapadne meksičke države Halisko saopštilo je da je policija pronašla 18 plastičnih kesa punih odsečenih delova tela na periferiji grada Gvadalahare.

Policija je sinoć pronašla deo ljudskog tela u blizini nadvožnjaka autoputa, a to ih je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas odvelo do gomile zalepljenih vreća u jarku u blizini. Odsečeni udovi se ispituju kako bi se utvrdilo koliko je tela u pitanju.

U novembru su vlasti pronašle 113 tela i delove tela iz tajne grobnice u gradu El Salto, nadomak Guadalahare. Tokom 2020. godine u gradu je otkriveno ukupno 189 leševa.

U toj državi sedište je kartela nove generacije Halisko, jedne od najnasilnijih i najmoćnijih u Meksiku. U tajnim grobnicama tamo je pronađeno više tela nego u bilo kojoj drugoj državi poslednjih godina. Kartel se već godinama bori protiv otcepljene frakcije u Guadalahari i oko nje.

Više od 80.000 ljudi vode se kao nestali od početka rata protiv droge u Meksiku 2006. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.