POČELA HAJKA NA SRBE: Podneta krivična prijava protiv novinara zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 20:05

POČELA HAJKA NA SRBE: Podneta krivična prijava protiv novinara zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici (FOTO)

Novinar RTRS-a Branimir Đuričić se oglasio na svom Tviter profilu

Predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podneo krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Ćamil Duraković je dokument koji je poslao Tužilaštvu objavio na Fejsbuku napisavši da je ovo njegova prva krivična prijava zbog negiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izmišljenog genocida u Srebrenici.

Meta Durakovića je Branimir Đuričić, novinar RTRS-a i predstavnik udruženja novinara iz Republike Srpske koji je otvoreno razbijao manipulaciju brojem žrtava u Srebrenici.

Tužilaštvo BiH već je formiralo nekoliko predmeta za negiranje izmišljenog genocida na osnovu prijava građana.

Почело је...

Како сазнајем, против мене је већ поднесена кривична пријава због става изнесеног на твитеру. pic.twitter.com/ibJVTGStEi

— Бранимир Ђуричић (@BranimiRTRS) July 28, 2021

Visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo je izmene Krivičnog zakona BiH prema kojim je za negiranje nepostojećeg genocida i raznih zločina sa prostora Bosne i Hercegovine moguće dobiti od tri meseca do pet godina zatvora.

:

– Kako saznajem, protiv mene je već podnesena krivična prijava zbog stava iznesenom na tviteru – napisao je Đuričić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duraković podneo krivičnu prijavu na osnovu novog zakona protiv novinara RTRS

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2021

Predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio za N1 da je podneo prvu krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici protiv novinara Radio-televizije Republike Srpske Branimira Đuričića.

Nastavak na N1 televizija...

Novinar Đuričić za RTS o prijavi protiv njega: Ja sam potomak jasenovačkih žrtava

Izvor: RTS, 28.Jul.2021

Prvu krivičnu prijavu i to protiv novinara Televizije Republike Srpske i predsednika Udruženja novinara Republike Srpske Branimira Đuričića podneo je predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ć́amil Duraković. Razlog je to što je Đuričić na svom Tviter nalogu objavio da kao potomak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.