PETICIJA ZA ODBRANU UGLEDA PREDSEDNIKA SRBIJE: Besomučnu kampanju protiv Vučića vode razne strukture u našoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 10:24

PETICIJA ZA ODBRANU UGLEDA PREDSEDNIKA SRBIJE: Besomučnu kampanju protiv Vučića vode razne strukture u našoj zemlji

Institut za političko umrežavanje zato poziva na odlučan odgovor

Bespoštedna i besomučna kampanja koju protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića vode razne strukture u našoj zemlji i tajkuni, kriminalni klanovi, nevladine organizacije, mediji i paradržavne institucije pod njihovom kontrolom, ali i političke i kriminalne strukture u okruženju traje još od 2012. godine kada je poveo odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Kako ta borba doživljava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoju kulminaciju u vidu razbijanja najozloglašenijih kriminalnih grupa, domaćih i međunarodnih, tako i napadi na instituciju predsednika Republike Srbije postaju prizemniji, agresivniji i neskriveniji. Medijski rat protiv Aleksandra Vučića ima opasne i krajnje destabilizujuće namere sa ciljem omalovažavanja kako institucije predsednika, koja svoj legitimitet crpi iz direktne i većinske podrške građana na izborima i koja po Ustavu Republike Srbije izražava jedinstvo svih njenih građana, tako i sa ciljem obesmišljavanja sudstva i tužilaštva. Pod izgovorom borbe protiv navodnih kriminalnih struktura u vlasti, optužujući predsednika zemlje bez ikakvih materijalnih i drugih dokaza za teška krivična dela duboko su uznemirila srpsku javnost, ove strukture svojim delovanjem utiču na unižavanje ugleda institucije predsednika države i ugleda Republike Srbije u celini. Malicioznost takvih napada ogleda se i u činjenici da se oni javljaju u trenutku kada su Republika Srbija, Republika Srpska i srpski narod u celini izloženi brutalnim napadima i pritiscima sa ciljem da pokleknu u borbi za odbranu svojih vitalnih državnih i nacionalnih interesa, što ih čini posebno štetnim i antidržavničkim. Odsustvo reakcije političkih i drušvenih aktera i srpske intelektualne elite na napade kojima je u poslednje vreme izložen i predsednik države i sama država značilo bi mirenje sa takvom nedemokratskom i anticivilizacijskom praksom danas i u buduće.

koji će jasno staviti do znanja da napadi na instituciju predsednika koja je simbol jedinstva nacije, kao i pretnje, uvrede i unapred izrečene presude protiv Aleksandra Vučića koje su kvaziinstitucionalne prirode, ali i na samu državu u ovako osetljivom i složenom geopolitičkom momentu ne mogu proći neprimećeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pokrenuta peticija za odbranu Vučića

Izvor: Danas, 24.Jul.2021

Javnosti nepoznata organizacija koja se predstavlja kao Institut za političko umrežavanje pokrenula je "Peticiju za odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji priv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i medijima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.