Ovo su pet najvećih promena na Trgu republike

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su pet najvećih promena na Trgu republike

Potpuno novo ruho.

Na radost svih Beograđana, novi renovirani Trg republike biće otvoren 1. septembra. Ideja je da Trg republike bude veliki slobodan prostor, što će biti prvi takav slučaj u 150 godina dugoj istoriji ovog trga.

Slobodno se može reći da je promena velika, ali ne i dramatična, pre svega u saobraćajnom smislu pošto će automobili, autobusi i trolejbusi i dalje saobraćati kao i do sada. Ipak, ovo su pet najvećih promena na novom Trgu republike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
1. Izgled

Trg je dobio na širini, pošto su sklonjene fontana, Milenijumski sat, žardinjere na kojima su Beograđani sedeli, ali i drveće koje je izmešteno u rubne delove.

2. Kolovoz

Umesto klasičnog asfalta, kolovoz na Trgu republike je sada od kocke, a jedan od razloga osim estetike je, kako bi se usporio saobraćaj.

3. Spomenik

Spomenik knezu Mihailu je, zajedno sa kandelabrima oko njega, detaljno očišćen, pa sada izgleda kao nov, baš kako bi trebalo da bude.

4. Bandere

Umesto starinskih, postavljene su stadionske bandere sa mnoštvom "reflektora" na njima. O utisku ćemo moći da pričamo tek kad budu upaljeni.

5. Stajališta

Autobuska stajališta su izmeštena sa centralnog dela Trga republike. Dva su prebačena u Kolarčevu ulicu, u oba smera, a jedno je u Makedonskoj.

Tu su i pametne klupe na kojima se nalaze punjači za telefone, kao i besplatan internet.

Kao šlag na tortu došao je i električni prevoz "Vrabac servis" u pešačkoj zoni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.