Ovo je ubica Rusa FOTO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 12:47

Ovo je ubica Rusa FOTO

Britanski Gardijan objavio je intervju sa 32-godišnjim Oleksandrom, koji tvrdi da ne poznaje nikog ko je ubio više Rusa nego on.

Pre rata u Ukrajini, Oleksandr je bio informatičar u jednoj logističkoj kompaniji, ali je danas njegov imidž izgrađen na osnovu potvrđenog broja ubijenih neprijateljskih vojnika koji ga čini možda najubojitijim pilotom drona kamikaza u Ukrajini na prvoj liniji fronta.

"Nisam upoznao nikoga ko ih je više uništio", nevoljno je on priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Gardijan, a preneo je Index.hr.

Oleksandr deluje “u pozadini” ali na prvoj liniji fronta od maja prošle godine i on nije pripadnik ukrajinske vojske. Deluje samostalno i uništava rusku vojsku.

Na svom mobilnom telefonu ima popis pogođenih meta. Uništio je pet tenkova, pet borbenih vozila, jedan oklopni transporter, jedno borbeno izviđačko vozilo, dva višenamenska naoružana transportera, borbeno vozilo pešadije i borbeno desantno vozilo. Reč je o 20 vrlo vrednih ruskih vozila koja su uklonjena s ratišta, piše Gardijan.

Tu je i šest tenkova i 10 oklopnih vozila koja je oštetio dovoljno da ih izbaci iz borbe.

Oleksandr ima snimke koje dokazuju njegov smrtonosni rad. Video-snimak od petka ujutro prikazuje ruske vojnike, nesvesne opasnosti odozgo, kako pucaju preko rova na ukrajinske vojnike koji napadaju njihov položaj, samo da bi jedan od Oleksandrovih dronova mavic 3 napravio smrtonosni prelet.

"U ratu nema ničega za pohvalu", kaže Oleksandr.

Oleksandrovi dronovi napravljeni su od komponenti kupljenih onlajn iz Kine, a zatim su ih sastavila dva njegova prijatelja na 24. spratu stambene zgrade u Kijevu. On ih preuzima na svojim mesečnim putovanjima u glavni grad Ukrajine, gde živi, ili mu se dostavljaju poštom blizu područja njegovog delovanja.

Cena je oko 400 dolara po dronu, a troškove uglavnom pokrivaju velikodušni neimenovani donatori. "Ovaj rat možemo dobiti dronovima", kaže Oleksandr.

Ipak, rusku nameru za masovnom proizvodnjom i angažovanjem na frontu ukrajinska strana teško može da prati.

"Zato se ni sada ne pridružujem oružanim snagama. Zapovednik uvek može biti budala i da ne znat da vodi kvalitetne operacije. Vrlo sam uspešan sam. Ovako sam spreman da se borim do kraja rata", kaže Oleksandr te dodaje:

"Prema službenim informacijama, Rusija proizvodi 3.000 dronova. U Ukrajini neki mali bogati carevi, profiterski biznismeni, proizvode ove dronove za prodaju, volonterski fondovi ih kupuju i onda im naplaćuju 650 dolara po dronu."

Ističe i da je izgubio osam izviđačkih bespilotnih letelica zbog ruske vatre, uključujući dve prošlog meseca, kada je tenk pucao blizu njegovog položaja, ostavivši mu duboku ranu na nozi. "Rusi su promenili svoju strategiju pokušaja ubijanja posade dronova", kaže Oleksandr, kome inače treba oko 10 kamikaza dronova mesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.