Izvor: Blic, 05.Dec.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije za "Mariju Stjuart" na gostovanju u Zagrebu

U okviru ciklusa Dani europskog kazališta u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) dramski ansambl beogradskog Narodnog pozorišta gostovao je juče s predstavom „Marija Stjuart“, po tekstu Fridriha Šilera i u režiji Miloša Lolića.

Za ovo gostovanje vladalo je veliko interesovanje u hrvatskoj prestonici, sve karte su bile rasprodate nekoliko dana pred izvođenje, veliki broj gledalaca je stajao i sedeo po stepeništu, a neverovatan aplauz na kraju predstave, praćen povicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „bravo“, dao je najbolju sliku uspeha ovog gostovanja.

Ljubazni domaćini i profesionalni ansambl Narodnog pozorišta potrudili su se na najbolji način da ovo gostovanje prođe u duhu kulturne razmena na najvišem nivou.

I naša publika s nestrpljenjem iščekuje gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih sa predstavom „Hinkeman“ Ernesta Tolera u režiji Igora Vuka Torbice, zvanično najbolje predstave u Hrvatskoj za 2016. i pobednika Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu. Gosti iz ZKM će ovu predstavu izvesti 24. januara 2017. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, na Velikoj sceni.

U predstavi “Marija Stjuart“ igraju: Sena Đorović (Marija Stjuart, škotska kraljica), Nada Šargin  (Elizabeta, engleska kraljica), Ivan Bosiljčić (Robert Dadli, grof od Lestera), Branko Vidaković (Vilijem Sesil, lord Berli, vrhovni rizničar), Nebojša Kundačina (Džordž Tolbot, grof od Šruzberija), Gojko Baletić (Ejmijes Polit, vitez, Marijin čuvar), Miloš Đurović (Mortimer, Politov nećak) i Zoran Ćosić (Vilijem Devison, državni sekretar).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OMLADINSKA SCENA IZ VRANJA U NIŠKOM NARODNOM POZORIŠTU

Izvor: kult-URA.com, 06.Dec.2016, 14:37

Na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, u nedelju 11. decembra, gostovaće predstava „Vođa“ po tekstu Radoja Domanovića a u adaptaciji i režiji Bojana Jovanovića.. Predstava u produkciji Udruženja građana „CUG“ i Omladinske scene pozorišta „Bora Stankovć“ iz Vranja, deo je projekta...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.