Otkupna cena za kilogram pšenice trenutno iznosi 17 dinara (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Jul.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkupna cena za kilogram pšenice trenutno iznosi 17 dinara (VIDEO)

Žetveni radovi u selima na području gradske opštine Pantelej u punom su jeku. Ječam je požnjeven na svim parcelama, kvalitet zrna je dobar, a prinos se kreće do četiri tone po hektaru. Pšenica je ove godine podbacila zbog kašnjenja sa pripremom zemljišta i setvenim radovima, pa se prinos kreće oko tri tone po hektaru. Otkupna cena trenutno iznosi 17 dinara za kilogram pšenice.
Ratari u selima na teritoriji gradske opštine Pantelej ovih dana privode kraju najvašniji poljopviredni >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << posao u godini, žetvu pšenice. U Donjem Matejevcu I Gornjoj Vrežini kombajneri skidaju dragocenu letinu, ječam i pšenica. Rukovodstvo opštine obilazi atar i nadgleda žetvene radove koji se odvijaju planski i bez zastoja. Niška sela obuhvataju šest i po hiljada hektara pod žitaricama, od kojih najveći deo pripada opštinama Pantelej i Crveni Krst. Opštine su medijatori i koordinatori žetvenih radova između Uprave za poljoprivredu i razvoj sela i saveta građana i mesnih zajednica.
Žetvene radove u atarima sela na području gradske opštine Pantelej obišao je i narodni poslanik Bratimir Vasiljević
Kombajneri poštuju već unapred ugovorenu cenu kombajniranja koja iznosi 12 000 dinara bez baliranja i četrnaest i po hiljada dinara sa baliranjem po hektaru. Oni kažu da je žetva u niškom kraju ove godine nešto slabija nego lane.
Pored rukovodstva GO Pantelej na terenu je i posebna skupštinska komisija. Ona ima dva člana, načelnika opštineske uprave za poljoprivredu i komunalnog inspektora, a njihov zadatak je da nadgledaju žetvene radove.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Žetva pri kraju na severu Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015

Na severu Bačke žetva je pri kraju...Sa 90 odsto površina pšenica je požnjevena, a u silosima Žitoprometa do sada je smešeteno 50.000 tona hlebnog zrna...Pšenica se trenutno otkupljuje po ceni od 17 dinara za kilogram plus PDV. Cena nije konačna i kako navode u ovom najvećem žitomlinksom preduzeću...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.