Osuđen na godinu dana zatvora zbog pretnji Obami preko interneta

Izvor: Blic, 18.Jun.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na godinu dana zatvora zbog pretnji Obami preko interneta

Amerikanac koji je preko društvenih mreža poslao poruku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami da će ga ubiti, osuđen je danas, u Skrantonu u Pensilvaniji, na godinu dana zatvora.

Kako je saopšteno iz kancelarije državnog tužioca Pitera Smita, federalni sudija je pored toga naložio da osuđeni Nikolas Savino posle izlaska iz zatvora dve godine bude pod policijskim nadzorom.

Pored toga, oduzeto mu je svo oružje i municija, koje je legalno posedovao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Savino se u martu izjasnio da je kriv zbog toga što je na sajtu Bele kuće napisao: "Predsednik Obama je antihrist i zbog kršenja Ustava mora da podnese ostavku, ili će biti ubijen".

Iako su u njegovoj kući i u automobilu pronađena tri pištolja i mnogo municije, federalni javni tužilac je na suđenju rekao da nisu pronađeni dokazi da je Savino zaista planirao ubistvo Obame.

Savino je uhapšen u avgustu prošle godine, nekoliko dana nakon što je postavio komentar, i od tada se nalazi u pritvoru, pa će za dva meseca biti slobodan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.