Oslobođena optužbi za ubistvo sina

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena optužbi za ubistvo sina

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marinu Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta optužbi da je ubila sina Đorđa (13) 22. jula 2010.

Sud je ukinuo pritvor u kom je provela gotovo dve godine, rekla je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Nakon održanog glavnog pretresa Apelacioni sud je našao da nema dokaza da je Andrejevićeva izvršila krivično delo teško ubistvo za koje je bila optužena i preinačio prvostepenu presudu kojom je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osuđena na 20 godina zatvora, precizirala je Piljić.

"Po nalaženju Apelacionog suda na osnovu dokaza izvrdenih pred tim sudom nije dokazano da je Andrejevićeva nesumnjivo izvršila krivično delo za koje se tereti", naglasila je Piljićeva.

Pisani otpravak presude sa detaljnim obrazloženjem odluke strankama (tužilaštvu i odbrani), prema rečima Piljićeve, biće dostavljen naknadno.

Andreićeva je puštena iz pritvora u kom je boravila od hapšenja 25. jula 2010. godine tri dana od nestanka njenog sina Djordja.

Ona je u decembru 2011. po drugi put osudjena pred Višim sudom u Požarevcu na 20 godina zatvora zbog ubistva sina pošto je prvu presudu Apelacioni sud već ukidao kako bi se precizno utvrdilo na koji je način dete ubijeno.

Apelacioni sud je potom u aprilu odlučio da otvori pretres i izvede neophodne dokaze.

Andrejevićeva je tvrdila da nije ubila dete i da joj je iskaz u policiji 27. jula 2010. u kom je priznala ubistvo iznudjen posle tri dana torture i maltretiranja "da prizna jer je tako za nju bolje".

Djordje je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina, koja od početka negira da je ubila dete, kući se vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena.

Više od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali on nije pronadjen.Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli lobanju, a ovaj teren pretraživan je i u narednih nekoliko dana kako bi se pronašli i ostali delovi dečakovog tela.

DNK analizom lobanje koju je izvršio Biološki fakultet iz Beograda utvrdjeno je pripadala nestalom dečaku.

U optužnici se navodi da je Marina Andrejić 22. jula 2010. godine lišila života svoje dete tako što je, iznervirana njegovim odbijanjem da postupi po njenom nalogu i ode u selo po pomoć, drvenom držaljom motike koju je sa sobom nosila, udarila u predelu potiljka i zadnje strane vrata.

Od tog udarca, kako je navedeno u opstužnici, Djordje se srušio na zemlju, zadobivši teške telesne povrede koje su uzrokovale njegovu smrt. Optužena ga je a zatim odnela do ivice bagremove šume, gde ga je spustila na zemlju ledjima okrenutim ka zemlji, prekrila granjem i tako ostavila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marina Andrejić oslobođena optužbi za ubistvo sina

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2012

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marinu Andrejić optužbi da je ubila sina Ðorđa (13) i ukinuo prethodnu presudu kojom je bila osuđena na 20 godina zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Marina Andrejić nije ubila sina Đorđa!

Izvor: Kurir, 04.Jul.2012

Marina Andrejić oslobođena optužbi za ubistvo sina Đođa, jer je Apelacioni sud našao da nema dokaza da je izvršila krivično delo teško ubistvo za koje je bila optužena i preinačio prvostepenu presudu kojom je bila osuđena na 20 godina zatvora, rekla je portparol suda Mirjana Piljić..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Oslobođena optužbi za ubistvo sina

Izvor: RTS, 04.Jul.2012

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio Marinu Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta optužbe da je 22. jula 2010. godine ubila sina Đorđa (13) u ataru sela i ukinuo joj pritvor u kom je provela gotovo dve godine...Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta oslobođena je optužbi da je...

Nastavak na RTS...

Požarevac: Oslobođena Marina Andrejić

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2012

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio Marinu Andrejić, osuđenu u Požarevcu zbog svirepog ubistva svog sina Đorđa (13). Kažnjena iako nije utvrđeno kako je dečak ubijen i da ga je ona ubila

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.