Oslobođena optužbi za ubistvo sina

Izvor: RTS, 04.Jul.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena optužbi za ubistvo sina

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio Marinu Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta optužbe da je 22. jula 2010. godine ubila sina Đorđa (13) u ataru sela i ukinuo joj pritvor u kom je provela gotovo dve godine.

Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta oslobođena je optužbi da je pre dve godine ubila sina Đorđa. Apelacioni sud u Beogradu zaključio je da nema dokaza da je Andrejevićeva izvršila krivično delo teškog ubistva za koje je bila optužena i preinačio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvostepenu presudu kojom je bila osuđena na 20 godina zatvora.

Marinin advokat Srbislav Stojanović potvrdio je za RTS da je ona izašla iz pritvora, a da će obrazloženje presude Apelacionog suda dobiti za nekoliko dana.

Njegova pretpostavka je da je Marina Andrejić oslobođena zbog nedostatka dokaza da je ubila sina, na šta je, kako kaže, ukazivao tokom čitavog dvogodišnjeg procesa.

Trinaestogodišnji Đorđe Andrejić nestao je 24. jula 2010. godine nakon odlaska na njivu sa majkom Marinom.

Višenedeljna potraga za njim nije dala rezultate, a njegovu lobanju pronašli su lovci tri i po meseca kasnije u ataru sela Majilovca.

Andrejićeva je puštena iz pritvora u kom je boravila od hapšenja 25. jula 2010. godine tri dana od nestanka njenog sina Đorđa.

Ona je u decembru 2011. po drugi put osuđena pred Višim sudom u Požarevcu na 20 godina zatvora zbog ubistva sina, pošto je prvu presudu Apelacioni sud već ukidao kako bi se precizno utvrdilo na koji je način dete ubijeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.