Izvor: Kurir, 18.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizacije za ljudska prava povodom saopštenja Vlade

BEOGRAD, 18. septembra 2008. (Beta) - Organizacije za ljudska prava zatražile su danas od Vlade Srbije da javno objasni stanovište da izdavanje knjige "Dragulj Medine", s obzirom na složenu i osetljivu političku situaciju u svetu, nije u interesu borbe za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Stanovište izrečeno u saopštenju od 16. septembra "navodi na zaključak da je Vlada Srbije spremna da ograniči uživanje osnovnih ljudskih prava u ime političkih razloga i interesa", ocenili su predstavnici organizacija za ljudska prava.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NVO: Vlada da objasni stav o romanu "Dragulj Medine"

Izvor: Blic, 18.Sep.2008

Nevladine organizacije za ljudska prava zatražile su od Vlade Srbije da objasni stanovište da "žali" zbog izdavanja romana Šeri Džons "Dragulj Medine".....Stanovište izrečeno u saopštenju "navodi na zaključak da je Vlada Srbije spremna da ograniči uživanje osnovnih ljudskih prava u ime političkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.