Opozicija u Srpskoj još važe hoće li ili ne doći na Skupštinu

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Srpskoj još važe hoće li ili ne doći na Skupštinu

BANJALUKA - Nećemo doći na posebnu sjednicu Narodne skupštine, jer nam nije obezbjeđeno ravnopravno učešće u raspravi-poručili su Mladen Ivanić i Igor Crnadak. PDP-ovci su tako odlučili, prije nego što se o njihovom zahtjevu izjasnio kolegijim Narodne skupštine.

Ministar inostranih poslova tvrdi da PDP-ovi predstavnici vlasti u Sarajevu ne žele da učestvuje u suđenju koje je pripremio SNSD. Sve što smo do sada uradili bilo je u interesu Srpske i nemamo namjeru da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se pravdamo, poručuje Igor Crnadak.

“Mi nećemo biti tamo, očigledno nam je namijenjena uloga glinenih golubova, nekakav pokušaj odstrela, jedne opšte hajke da se napravi tamo i u tom nemamo namjeru učestvovati, a posebno nakon jučerašnjih izjava gospodina Dodika nema nikakvog razloga da budemo prisutni i nije tačno da nam nije stalo do Republkike Srpske i da nas to ne zanima, ne zani ma nas gospodin Dodik i svi oni koji nas označavaju izdajnicima”, rekao je ministar Crnadak.

U SDS-u odluku o učešću još nisu donijeli. Čekaju odgovor kolegijuma, a ukoliko im bude obezbjeđen ravnopravan tretman, Aleksandra Pandurević kaže da njen, ali i dolazak Bosića, Tadića, Šarovića i ostalih SDS-ovih predstavnika vlasti u Sarajevu, ne bi trebalo da bude upitan.

“Mislim da može javnost biti iznenađrena, SNSD zažaliti zbog te sjednice, kada vide kakav smo mi materijal spremili”, rekla je Aleksandra Pandurević poslanik u PD PS BiH.

Bez obzira šta rekao kolegijum, ali i ostale kolege iz Saveza za promjene, NDP će odluku o učešću donijeti sutra, nakon izvršnog odbora stranke. Da oružje oštre na svim stranama jasno je i nakon sinoćnjeg “Apostrofa”, gdje su stavove o tome ko je izdajnik, a ko patriota ukrstili bivši i sadašnji SDS-ovci. Siniša Gatarić tvrdio je da pozivanje na sastanak u Palatu Republike u pripremi narodne sjednice u najmanju ruku licemjerno, a Nenad Stevandić mišljenje o bivšim kolegam ni ovoga puta nije krio.

“Ako ste se odazvali prije sedam dana Bakiru Izetbegoviću koji je imao sastanak sa gospodinom Bosićem i gospodinom Ivanićem, što ne smatram da ne treba da postoji. A poslije toga nist htjeli da dođete u Banjaluku pravdajući se nekim ličnim razlozima, niko nikoga lično ne predstavlja. Mene sutra Bosić da pozove, bez obzira što mislim da je on svoju stolicu dobio preko Bakira, ali je to stolica koja pripada Srpskoj, ja bih morao da dođem, ja ne predstavljam samo sebe”, smatra potpredsjednik Nenad Stevandić potpredsjednik Narodne skupštine RS.

Nije mi jasno u koju je to fotelju gospodin Bosić sjeo zahvaljjući Bakiru? Kada je u pitanju stranačka fotelja ona je kroz regularne izbore u stranci obezbjeđena, a kada je u pitanju broj glasova u Patrlamentu BiH, sa najvećim brojem glasova koji za gospodina Stevanića mogu biti samo misaona imenica.Iznenađujete me gospodine Stevandiču”, rekao je potpredsjednik SDSa Siniša Gatarić.

Posebna sjednica Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda zakazana je za utorak. Izgleda da će SDS-ovi prestavnici vlasti u Savjetu ministara i Parlamentu BiH odluku o dolasku u Narodnu skupštinu tada i donijeti, jer je kako saznajemo, kolegijum je zakazan neposredno pred početak sjednice.

(N.N./ATV)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.