Opet požar na Fruškoj gori, plamen se video iz Novog Sada FOTO

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 07:39

Opet požar na Fruškoj gori, plamen se video iz Novog Sada FOTO

Na Fruškoj gori u sredu uveče ponovo je izbio požar, rečeno je Tanjugu u Nacionalnom parku Fruška gora.

Novosađani su objavili na društvenim mrežama fotografije Fruške gore u plamenu.

"Požar je izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata livado-stepsko nisko rastinje. Dakle, nije šuma, nego gori livada. Osumnjičeni postoji, u toku je potraga za njim, a požar zajedno gase vatrogasna brigada i čuvarska služba Nacionalog parka", rekli su sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tanjugu u NP Fruška gora.

"Gori nisko rastinje, na potezu kod Čerevića. Vatrogasci su izašli na teren", potvrđeno je Tanjugu u policiji.

Sudeći po fotografijama koje su Novosađani objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, a snimke poslali i Tanjugu, požar se video i sa terasa stambenih zgrada u Novom Sadu.

"Sa terase kula na Novom naselju, gde stanujemo, večeras smo videli da gori vatra na Fruškoj gori. Zapravo, na toj lokaciji je Fruška gora i pretpostavljamo da je tamo izbio požar. Videle smo vatru i nama izgleda kao da se ta vatra širi", kaže u izjavi za Tanjug očevidac Aleksandra Saška Krstić, inače svetska šampionka u kik boksu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GORELO NISKO RASTINJE NA FRUŠKOJ GORI: Plamen se vidi i iz Novog Sada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020

Požar su zajedno gasili vatrogasna brigada i čuvarska služba Nacionalog parka...Na Fruškoj gori ponovo je izbio požar. Požar je ovog puta izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata nisko rastinje na potezu kod Čerevića...U Nacionalnom parku Fruška Gora Tanjugu je rečeno da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.