Opasno nevreme iz regiona sada PRETI SRBIJI: RHMZ izdao UPOZORENJE, na udaru OVI DELOVI ZEMLJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasno nevreme iz regiona sada PRETI SRBIJI: RHMZ izdao UPOZORENJE, na udaru OVI DELOVI ZEMLJE (VIDEO)

U pojedinim delovima Srbije pašće više od 20 mm kiše

Na zapadu, jugozapadu i jugoistoku Srbije narednih sati se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom sa zapada i jugozapada će se, kako je najavljeno, premeštati preko centralnih predela ka severoistoku. Pljuskovi će ponegde biti obilniji.

RHMZ je takođe danas izdao i upozorenje na obilne padavine, jer će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prognoziraju, u pojedinim delovima Srbije pasti više od 20 mm kiše.

- Danas se očekuju lokalno obilniji pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, uglavnom na zapadu i jugu - navodi se u upozorenju.

U nedelju nas očekuje promenljivo oblačno i toplo vreme. Poslepodne će na jugozapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima pasti kratkotrajna kiša, a moguća je i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom. Najniža temperatura kretaće se od 12 do 17 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi 29 stepeni.

Jako nevreme koje će u narednim satima stići u Srbiju, pogodilo je noćas i rano jutros region, naročito Dalmaciju i Istru, a u pojedinim područjima padao je grad veličine oraha. Njjača oluja zahvatila je Čiovo i šire područje Trogira, a zbog velike količine padavina pojedini delovi Čiova su se našli pod vodom.

Na pojedinim mestima palo je i po nekoliko centimetara grada, a u Istri je u toku dana više puta vetar formirao i jaku pijavicu poput manjeg tornada. Više o tome možete pročitati KLIKOM OVDE.

(VIDEO) NEVEROVATAN SNIMAK POKUŠAJA PLJAČKE: Maskirani razbojnik u Kragujevcu nasrnuo na radnicu šrafcigerom, a njena REAKCIJA JE ZA FILM

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.