Ombudsman pokrenuo postupak kontrole zakonitosti rada VSS

Izvor: Beta, 15.Maj.2010, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole zakonitosti rada VSS

BEOGRAD, 15. maja 2010. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Visokog saveta sudstva (VSS) u odlučivanju o izboru kandidata za sudijsku funkciju u okviru nove mreže sudova, saznaje agencija Beta.

Zaštitnik gradjana zatražio je 4. maja od VSS da mu bez odlaganja a najkasnije u roku od 21 dan dostavi razloge zbog kojih odluke o prijavama na sudijsku funkciju ne sadrže pouku o pravnom leku - mogućnosti da se obrate Ustavnom sudu.

Traži se da VSS obrazloži zbog čega sudijama, koje nisu izabrane, nije pružena mogućnost da se izjasne o okolnostima koje opovrgavaju pretpostavku da ispunjavaju uslov za izbor i zašto u obrazloženju nije navedeno koje činejnice su služile za obaranje pretpostavke da ispunjavaju uslove.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I ombudsman propituje Visoki savet sudstva

Izvor: Mondo, 15.Maj.2010

Zaštitnik građana traži da mu VSS bez odlaganja dostavi kako su razrešavana a kako birane sudije u zloglasnoj tekućoj reformi sudstva.

Nastavak na Mondo...

Kontrola zakonitosti rada Visokog saveta sudstva

Izvor: S media, 15.Maj.2010

Zaštitnik gradjana Saša Janković pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Visokog saveta sudstva (V S S) u odlučivanju o izboru kandidata za sudijsku funkciju u okviru nove mreže sudova. ..Zaštitnik gradjana zatražio je 4. maja od V S S da mu bez odlaganja a najkasnije u roku...

Nastavak na S media...

Kontrola Visokog saveta sudstva

Izvor: RTS, 15.Maj.2010

Zaštitnik građana Saša Janković pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Visokog saveta sudstva u odlučivanju o izboru kandidata za sudijsku funkciju u okviru nove mreže sudova. ..Ombudsman Saša Janković pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Visokog saveta...

Nastavak na RTS...

Ombudsman traži kontrolu zakonitosti rada VSS

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2010, 07:14

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Visokog saveta sudstva (VSS) u odlučivanju o izboru kandidata za sudijsku funkciju u okviru nove mreže sudova, saznaje Beta. Zaštitnik građana zatražio je 4. maja od VSS da mu bez odlaganja,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.