Oland: Francuska intervencija u Centralnoj Africi bila neophodna

Izvor: Blic, 11.Dec.2013, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Francuska intervencija u Centralnoj Africi bila neophodna

Francuski predsednik Fransoa Oland danas je izjavio da je francuska intervencija u Centralnoafričkoj Republici bila opasna, ali neophodna da bi se izbeglo krvoproliće.

- Francuska intervencija u cilju smirivanja svoje bivše kolonije bila je neophodna da bi se izbegao masakr - kazao je Oland po dolasku u glavni grad Centralnoafričke Republike Bangi.

U Bangiju su poginula dva francuska vojnika u žestokom vatrenom okršaju. Francuska je rasporedila 1.600 vojnika u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekadašnjoj koloniji u kojoj je došlo do nasilja nakon što su muslimanski pobunjenici došli na vlast u martu u zemlji u kojoj većinu čine hrišćani.

Francuske trupe su upućene pod mandatom Ujedinjenih nacija u cilju ponovnog uspostavljanja reda, zajedno sa Afričkom unijom kako bi pojačali postojeću mirovnu misiju sa oko 6.000 vojnika.

Oland je stigao u posetu Centralnoafričkoj Republici nakon što je prethodno u Južnoj Africi prisustvovao komemoraciji Nelsonu Mandeli.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oland: Neophodna vojna intervencija

Izvor: Akter, 11.Dec.2013

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio da je francuska intervencija u Centralnoafričkoj Republici bila opasna, ali neophodna da bi se izbeglo krvoproliće

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.