Ubijena dva francuska vojnika u Centralnoafričkoj Republici, Oland dolazi u Bangi

Izvor: Blic, 10.Dec.2013, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena dva francuska vojnika u Centralnoafričkoj Republici, Oland dolazi u Bangi

Dva francuska vojnika ubijena su u Centralnoafričkoj Republici, gdje je Pariz poslao trupe da bi pomogao u uspostavljanju reda i zaustavio etničke i verske sukobe.

Vojni izvori rekli su televiziji BMF da su vojnici poginuli juče u okršaju u glavnom gradu Bangiu.

Francuski predsednik Fransoa Oland posetiće danas Centralnoafričku Republiku, objavila je nešto ranije predsjednička kancelarija.

Oland će doputovati u ovu zemlju pri povratku iz Južnoafričke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Republike, sa komemoracije bivšem preds

edniku Nelsonu Mendeli.

Francuska je tokom vikenda pojačala svoju vojnu misiju u Centralnoafričkoj Republici na 1.600 ljudi, uz odobrenje Saveta bezbednosti UN, da bi smirila nasilje u kojem je u prethodnih nekoliko dana ubijeno oko 400 ljudi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oland: Neophodna intervencija u CAR

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 00:03

Bangui -- Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio da je francuska intervencija u Centralnoafričkoj Republici bila opasna, ali neophodna da bi se izbeglo krvoproliće...Francuska intervencija u cilju smirivanja svoje bivše kolonije bila je "neophodna da bi se izbegao masakr", kazao je Oland po dolasku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.