Oglasio se otac Natalije, koja se sumnjiči da je ubila Darju: Javila mi se pre nekoliko dana FOTO

Izvor: B92, 23.Avg.2022, 10:03

Oglasio se otac Natalije, koja se sumnjiči da je ubila Darju: Javila mi se pre nekoliko dana FOTO

FSB je juče označio Nataliju Vovk kao ubicu Darje Dugine, ćerke ruskog filozofa i bliskog Putinovog saradnika.

Natalija Vovk, koja je osumnjičena za ubistvo novinarke i politikološkinje Darije Dugine, otišla je pre izvesnog vremena u Evropu kao izbeglica, ali se ubrzo vratila, rekao je njen otac za RIA Novosti.

Кako kaže sagovornik ruske agencije, pre nekoliko dana mu se javila ćerka i napomenula da je na Baltiku.

"Кontaktirala me je preko interneta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rekla je da je u Litvaniji", dodao je otac.

Napomenuo je da ne zna kako je njegova ćerka dospela u Rusiju.

Osim toga, otac Vovkove je potvrdio da je služila u Oružanim snagama Ukrajine, ali ne i u bataljonu Azov. Prema njegovim rečima, ona je otišla iz vojske iz zdravstvenih razloga.

"Rekla je da su odvedeni na poligon. Ali ne znam da li su tamo pucali ili nisu", rekao je, napominjući da njegova ćerka nije učestvovala u operaciji u Donbasu.

Novinarka Darija Dugina poginula je 20. avgusta uveče. Ona je vozila automobil koji je izgoreo u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti. Prema preliminarnoj verziji, u automobilu je eksplodirala bomba. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po članu "Ubistvo izvršeno na opšteopasan način".

FSB je tvrdi da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe, a izvršilac je bila Natalija Vovk, koja je 23. jula sa dvanaestogodišnjom ćerkom ušla u Rusiju i iznajmila stan u kući u kojoj je živela Dugina.

Neko vreme Vovk je pratila devojku, tvrdi FSB, a na dan ubistva, ona i njena ćerka bile su na književno-muzičkom festivalu Tradicija, a nakon što je Dugina napustila događaj, pokrenula je eksploziju. Nakon toga, Vovk i ćerka su otišli ​​u Estoniju, tvrdi ruska obaveštajna služba.

Prema hakerskoj grupi RahDit, 43-godišnja Ukrajinka je ranije služila u Nacionalnom bataljonu Azov, a njeno devojačko prezime je Šaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.