Oglasila se nastavnica ranjena u Ribnikaru: Empatija među nama i dalje postoji; Hvala, ogromno

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 11:57

Oglasila se nastavnica ranjena u Ribnikaru: Empatija među nama i dalje postoji; Hvala, ogromno

Ranjena nastavnica Tatjana Stevanović oglasila se nakon vesti da je Vlada Srbije donela odluku da joj bude obezbeđeno doživotno novčano mesečno primanje.

"Zahvaljujem se na ogromnoj podršci koju sam zaista neprestano osećala," izjavila je Stevanović.

"Posebno se zahvaljujem koleginicama koje su pokrenule peticiju, Mariji Crnojević i Nataši Vasic, kao i Vladi Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, koja je donela krajnju odluku o doživotnoj novčanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoć," rekla je ona za list Kurir.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole "Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo priznanje.

"Pored zdravstvenih teškoća sa kojima se još uvek borim, ova odluka predstavlja dokaz da empatija među nama itekako postoji, i daje mi snagu da se do kraja izborim sa svim izazovima koji me u budućnosti čekaju. Zbog moje dece, zbog svih vas, ja se moram boriti i izboriti da nastavim da živim normalno, koliko je god to moguće. Hvala, ogromno," izjavila je Stevanović.

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenule su nastavnice Nataša Vasić i Marija Crnojević sa kolegama, i bivši učenici OŠ "Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana. S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.