Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2015, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održati hitan sastanak stranaka učesnica koalicije

Predsjedništvo Demokratskog fronta pozvalo je stranke članice parlamentarne većine na nivou BiH i Federacije BiH, na hitan sastanak delegacija svih stranaka učesnica koalicije, saopšteno je iz DF-a.

Predsjedništvo DF-a donijelo je danas na sjednici zaključak da ostaje privrženo reformskim procesima, što je moguće bržem formiranju vlasti i pokretanju BiH na principima direktno izražene volje građana na proteklim izborima.

"S obzirom da dosadašnji razgovori nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dali željene rezultate, DF smatra da je neophodno vratiti proces uspostavljanja vlasti na početne programske principe na kojima je i uspostavljena parlamentarna većina", ističu iz ove stanke.

Osnovni princip DF-a u bilo kakvim razgovorima o formiranju izvršne vlasti, biće broj osvojenih glasova na izborima održanim u oktobru 2014. godine.

DF ističe opredijeljenost za princip - svi isti, svi jednaki, na svakom koraku - te iz tog razloga odbacuje pokušaje da se postizbornim mahinacijama promijene rezultati izbora.

Predsjedništvo DF-a je pozdravilo usvajanje izjave o EU integracijama BiH od Predsjedništva BiH, te napomenulo da je ova stranka spremna da sarađuje sa svima na putu integracije BiH u EU i NATO, bez obzira na stavove stranaka u prošlosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.