Održano ročište o imovini Josipa Broza Tita

Izvor: S media, 23.Dec.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano ročište o imovini Josipa Broza Tita

Ročište ostavinske rasprave o imovini Josipa Broza Tita održano je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu gde je na 379 strana predstavljen spisak imovine bivšeg jugoslovenskog predsednika.

Sledeće ročište zakazano je za 17. februar, a advokati naslednika tražili su da im se do tada omogući uvid u spiskove poklona iz Muzeja istorije Jugoslavije, kao i u registre fotografija, garderobe, knjiga i nakita.

Na ročište u Prvi osnovni sud došli su Titovi unuci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - Joško i Zlatica, a njegova supruga Jovanka, sin Miša, kao i unuci Svetlana i Edvard nisu došli.

Josip Broz Tito ima šestoro naslednika - sina Mišu i ženu Jovanku, kao i četvoro dece njegovog pokojnog sina Žarka (Joško, Zlatica, Svetlana i Edvard).

Titovi naslednici na sudu

Jovanka Broz: Organizovala sam susret Tita i Draže u Kninu

Tito ubijao komuniste u Španiji

Titov unuk Joška Broz rekao je novinarima, nakon ročišta koje je trajalo 20 minuta, da medju naslednicima nema nesuglasica i da svi žele da sačuvaju istorijsku uspomenu na Tita, a ne da traže ekonomsku korist.

"Važno nam je samo da sačuvamo istorijsku uspomenu na našeg dedu i da imamo nešto što je ostavio iza sebe, ostalo država neka čuva šta njoj sleduje", kazao je Joška i dodao da je dosta stvari koje su Titovo vlasništvo rasprodate, pokradene i izgubljene.

Joška Broz je kazao da sa svake izložbe u muzejima nestane neki predmet u vlasništvu njegovog dede i dodao da bi voleo da nasledi Titovu svečanu uniformu sa kopijama ordenja.

Ostavinska rasprava izmedju naslednika Josipa Broza Tita počela je 14. decembra 1983. godine, a nakon više od dve decenije, prvo ročište je održano krajem prošlog meseca.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.