Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučeno: Kosovo dobija vojsku, usvojen i drugi zakon

Kosovska skupština je brzinski u prvom čitanju usvojila i drugi vladin predlog zakona o transformaciji Kosovskih bezbenosnih snaga u vojsku.

Za drugi zakon je od 100 prisutnih poslanika u sali, od ukupno 120, glasalo njih 98.

Reč je, kako se navodi, o zakonu koji definiše nadležnosti, organizaciju i funkcionisanje KBS kao "multietničke, profesionalne, naoružane i ovlašćene sile da služi u zemlji i inostranstvu, u skladu sa ustavnim i zakonskim mandatom u odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teritorijalnog integriteta, građana, imovine i interesa Republike Kosovo i koja podleže demokratskoj građanskoj kontroli", prenela je GazetaExpress.

Prethodno, poslanici su usvojili zakon o transformaciji Ministarstva KBS u Ministarstvo odbrane. .

Za ovaj zakon glasao je 101 poslanik od 102, koliko ih je bilo prisutno u sali.

Srpska lista je pre početka sednice saopštila da se kategorički protivi usvajanju ovih zakona, a nakon toga njeni poslanici su napustili parlament.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.