Odložen postupak protiv Uskokovića zbog nedolaska svedoka

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen postupak protiv Uskokovića zbog nedolaska svedoka

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je odložen početak glavne rasprave povodom presude Branislavu Uskokoviću, nekadašnjem direktoru Elektrodistribucije Beograd, zbog nedolaska svedoka.

Pod pretnjom novčanog kažanjavanja svedoci su pozvani da se pojave 28. novembra za kada je zakazan novi početak suđenja. Apelacioni sud u Beogradu je odlučio da otvori glavni pretres u ovom slučaju.

Viši sud u Beogradu je Uskokovića 6. jula 2011 proglasio krivim i osudio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, a oslobodio ga optužbi za nesavestan rad u privrednom poslovanju.

Sud je tada utvrdio da je Uskoković pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 1,5 miliona dinara, zbog čega je kažnjen sa tri godine zatvora.

Međutim, bivši direktora EDB-a oslobođen je optužbi za nesavestan rad u privrednom poslovanju za koje je 6. aprila 2010. godine nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja.

Pre toga beogradski Okružni sud je osudio Uskokovića 2006. na devet godina zatvora, ali je Vrhovni sud poništio presudu oktobra 2008. i vratio postupak na novo suđenje.

Protiv Uskokovića i pet njegovih saradnika optužnica je bila podignuta maja 2003. godine, ali je na kraju ostao sam jer je jedan optuženi umro, drugi je oslobođen, dok je protiv dvojice postupak zastareo.

Od Uskokovića i članova njegove porodice privremeno su oduzeti stanovi i kuće u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.