Odbila je lek koji se teško dobija, samo da bi mogla sebi da ispuni najveću životnu želju

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbila je lek koji se teško dobija, samo da bi mogla sebi da ispuni najveću životnu želju

Multipla skleroza nepredvidiva je bolest centralnog nervnog sistema, koja prekida protok informacija u mozgu i između mozga i tela. Iako je u Srbiji registrovano četiri hiljade obolelih, procenjuje se da od nje boluje sedam hiljada ljudi. Samo mali broj prima terapiju, a ko je svojevoljno prekine gotovo je nemoguće da je ponovo dobije.

U svojim dvadesetim godinama, Tamara Kamenica obolela je od multiple skleroze.

“Ne mogu tačno da odredim godinu kada sam se razbolela.Ti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi simptomi...unutrašnji glas mi je rekao da odem kod neurologa", rekla je za kamere Bulevara B92.

Budući da je imala manje od 30 godina kada se razbolela, Tamara je bila jedna od pedesetoro pacijenata koja je dobila, u ono vreme, novu terapiju.

Ipak, zbog životne odluke da rodi dete Tamara je prestala da uzima interferon, lek koji teško da će opet dobiti.

“Mene su u porodilištu proglašavali herojem... Nemam orden od ove države sem ovog mog deteta, to mi je jedini orden.”

Pogledajte njenu priču u prilogu iz naše emisije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.