Odbijen zahtev za otpust kapetana Dragana, ostaje u zatvoru

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen zahtev za otpust kapetana Dragana, ostaje u zatvoru

Zagreb -- Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu.

Sud je, kako prenosi portal Dnevnik.hr, ocenio da nisu ispunjeni uslovi bez obzira na to što je do sada neosudjivan i što se protiv njega ne vode drugi krivični postupci.

Vasiljković je početkom ovog meseca podneo novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi, gde izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Budući da mu je u vreme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet meseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, kao i vreme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina, pa su stečeni formalni uslovi za puštanje na slobodu, navodi hrvatski portal.

Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo odbijen zahtjev Kapetana Dragana za puštanje na slobodu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2019

VARAŽDIN - Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtjev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

KAPETAN DRAGAN OSTAJE U ZATVORU: Odbijen je njegov zahtev za otpust!

Izvor: Kurir, 27.Sep.2019

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu.

Nastavak na Kurir...

KEP OSTAJE U ZATVORU: Odbijen zahtev za otpust kapetana Dragana

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2019

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu ZAGREBOD STALNOG DOPISNIKADragan Vasiljković ostaje do daljnjega u zatvoru, jer mu je Županijski sud u Zagrebu odbio zahtev za uslovno puštanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.