Kapetan Dragan ostaje u zatvoru, odbijen zahtev za otpust

Izvor: RTS, 27.Sep.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan Dragan ostaje u zatvoru, odbijen zahtev za otpust

Županijski sud u Varaždinu je odbio zahtev Dragana Vasiljkovića za uslovni otpust. Njegova advokatica Slađana Čanković je najavila žalbu na rešenje.
Sud je ocenio da nisu ispunjeni uslovi za otpust bez obzira na to što je dosad neosuđivan i što se protiv njega ne vode drugi kazneni postupci.
"Odbija se kao neosnovan predlog za uslovni otpust zatvorenika Dragana Vasiljkovića", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešenju.
Ističe se da je Kapetan Dragan odbijen jer Lepoglavu (zatovr) upoređuje sa nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa.
Kako se ističe, zatvorenik je četiri puta prijavljivan za lakše prekršaje u Lepoglavi (vređanje i nepristojno ponašanje).
Vasiljković je 2018. pravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Kninu i Glini. Očekivani istek kazne je sledeće godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.