Odalović napustio skup u Zagrebu posle uvreda na račun Srbije

Izvor: RTS, 28.Avg.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović napustio skup u Zagrebu posle uvreda na račun Srbije

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je konferenciju o nestalima koja se održava u Zagrebu, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.
Konferencija na temu "Proces ekshumacija i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << identifikacija posmrtnih ostataka lica nestalih na području Republike Hrvatske" sazvana je s ciljem ubrzanja procesa traženja nestalih osoba/lica, informisanja članova porodica i šire javnosti o problemima i preprekama koje osporavaju taj proces.

U toku uvodnog izlaganja, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, koji ujedno vodi Komisiju za zatočene i nestale Vlade Hrvatske, umesto izveštaja, koji nije bio primeren temi, izrekao je brojne uvrede na račun Srbije i njenih organa.
On je, između ostalog, rekao da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija i da je tada bivša JNA okupirala hrvatske teritorije i, kako je rekao, izvršila brojne teške zločine.
Povod da Odalović napusti konferenciju je bio kada je Sučić rekao da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda".
Odalović je rekao da je sramota zloupotrebljavati takav skup i da neće dozvoliti da se na ovakav način vređa država Srbija i napustio konferenciju.
U telefonskoj izjavi za Tanjug, Odalović je objasnio da prvenstveno nije u redu da se takvi skupovi zloupotrebljavaju "jer smo ovde da rešavamo sudbinu nestalih lica".
"Ostrašćenost sa kojom je predsednik Komisije govorio o Republici Srbiji bila je toliko izražena da je prisustvovanje takvom skupu, čiji je on ipak bio domaćin, bilo ponižavajuće", rekao je Odalović.
Istakao je da Srbija i dalje ostaje apsolutno posvećena rešavanju sudbine nestalih lica i to smatra svojim prioritetom.
"To je humanitarno, civilizacijsko ali i političko pitanje koje se sigurno neće rešavati ovakvim stavovima zvaničnika Republike Hrvatske", naveo je Odalović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odalović napustio konferenciju o nestalima u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2017

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnh poslova Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je danas konferenciju u Zagrebu o nestalima, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odalović napustio konferenciju u Zagrebu; Hrvatski ministar optužio Srbiju da je kriva za zlo

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2017

ZAGREB - Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i predsjednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je danas konferenciju u Zagrebu o nestalima, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Odalović napustio skup u Zagrebu: Nisam mogao da slušam uvrede na račun Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2017

Veljko Odalović kaže da je na skupu o žrtvama predsednik hrvatske komisije Stjepan Sušić rekao da "svo zlo dolazi iz Srbije".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.