INCIDENT na skupu u Zagrebu:Zlo dolazi iz Beograda

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT na skupu u Zagrebu:Zlo dolazi iz Beograda

Novi međudržavni incident - srpski predstavnik napustio konferenciju o nestalima u Zagrebu na kojoj mu je sa državnog nivoa poručeno da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda".

U žiži dešavanja u ime Srbije bio je generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

On je napustio konferenciju o nestalima pošto je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

Konferencija na temu "Proces ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka lica nestalih na području Republike Hrvatske" sazvana je s ciljem ubrzanje procesa traženja nestalih osoba/lica, informisanje članova porodica i šire javnosti o problemima i preprekama koje osporavaju ovaj proces.

U toku uvodnog izlaganja pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, koji ujedno vodi Komisiju zatočene i nestale Vlade Hrvatske Sučić je umesto izveštaja, koji nije bio primeren temi izrekao brojne uvrede na račun Srbije i njenih organa.

Hrvatska: Devojke podmetnule požar da zapale Srbe

On je, između ostalog, rekao da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija i da je tada bivša JNA okupirala Hrvatske teritorije i, kako je rekao, izvršila brojne teške zločine.

Povod da Odalović napusti konferenciju je bio kada je Sučić rekao da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda".

Odalović je rekao da je sramota zloupotrebljavatiovakav skup i da neće dozvoliti da se na ovakav način vređa država Srbija i napustio konferenciju.

U telefonskoj izjavi za Tanjug Odalović je objasnio da prvenstveno nije u redu da se ovakvi skupovi zloupotrebljavaju jer smo ovde da rešava o sudbinu nestalih lica.

Ostaje li ploča "Za dom spremni" u Jasenovcu?

"Ostrašćenost sa kojom je predsednik Komisije govorio o Republici Srbiji je bila toliko izražena da je prisustvovanje takvom skupu čiji je on ipak bio domaćin bilo ponizavajuće", rekao je on.

Istakao je da Srbija i dalje ostaje apsolutno posvećena rešenju sudbini nestalih lica i to smatra svojim prioritetom.

"To je humanitarno, civilizacijsko ali i političko pitanje koje se sigurno neće rešavati ovakvim stavovima zvaničnika Republike Hrvatske", kazao je Odalović.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

A šta kaže hrvatski zvaničnik nakon SKANDALA

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017

Novi međudržavni incident - srpski predstavnik napustio konferenciju o nestalima u Zagrebu na kojoj mu je sa državnog nivoa poručeno da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda". Evo šta kaže pomoćnik hrvatskog ministra branilaca...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Pomoćnik hrvatskog ministra...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.