Od korone je umrlo više od 600 medicinskih sestara: OBJAVLJEN I BROJ ZARAŽENIH MEDICINSKIH RADNIKA U SVETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 14:53

Od korone je umrlo više od 600 medicinskih sestara: OBJAVLJEN I BROJ ZARAŽENIH MEDICINSKIH RADNIKA U SVETU

Stopa oboljevanja zdravstvenih radnika razlikuje se od zemlje do zemlje.

U svetu je više od 600 medicinskih sestara preminulo od korona virusa kojim je, kako se procenjuje, zaraženo 450.000 zdravstvenih radnika, saopštio je danas Međunarodni savet medicinskih sestara.

Broj smrtnih slučajeva među medicinskim sestrama više se nego udvostručio u maju, pokazuje izveštaj zasnovan na podacima iz više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 30 zemalja.

- U poslednja dva meseca svedoci smo porasta broja medicinskih sestara preminulih od infekcije korona virusa širom sveta, sa 100 na 600 i verujemo da je broj zaraženih zdravstvenih radnika oko 450.000 - rekao je Hauard Keton, izvršni direktor Saveta.

Tačan broj obolelih medicinskih radnika nije poznat, ali u proseku oni čine sedam odsto svih slučaja Kovid-19.

Tako je taj procenat u Singapuru jedan, dok je u Irskoj više od 30 odsto obolelih medicinskih radnika.

Međunarodni savet medicinskih sestara reprezentuje 130 nacionalnih udruženja i više od 20 miliona registrovanih medicinskih sestara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Više od 600 medicinskih sestara umrlo od kovida-19 u svetu

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020

U svetu je više od 600 medicinskih sestara preminulo od korona virusa kojim je, kako se procenjuje, zaraženo 450.000 zdravstvenih radnika, saopštio je Međunarodni savet medicinskih sestara...Broj smrtnih slučajeva među medicinskim sestrama više se nego udvostručio u maju, pokazuje izveštaj zasnovan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.