Od danas bez vakcinacije protiv klasične kuge svinja u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas bez vakcinacije protiv klasične kuge svinja u Srbiji

Na celoj teritoriji Srbije od danas prestaje obaveza vakcinacije protiv klasične kuge svinja, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Jedan od bitnih razloga za to je i dobijanje statusa zemlje slobodne od klasične kuge svinja koji bi omogućio neometan izvoz svinja i svinjskog mesa u EU i provoz (tranzit) kroz zemlje EU za izvoz u Rusiju odnosno Carinski savez.

To bi otvorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niz mogućnosti za ekonomsku korist i ulaganja i razvoj svinjarstva u Srbiji.

Prestanak vakcinacije protiv klasične kuge svinja, takođe, doneće značajne uštede, s obzirom da je Srbija godinama unazad izdvajala sredstva za nabavku vakcine, kažu u ministarstvu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVINJETINA IZ SRBIJE POSLE 30 GODINA NA TRŽIŠTU EU Ukinuta mera koja je sprečavala izvoz, za dve decenije izgubljeno 300 MILIONA EVRA

Izvor: Blic, 16.Dec.2019

Danas je zvanično ukinuta vakcinacija protiv klasične svinjske kuge na teritoriji cele Srbije, čime se otvara put za plasman sirovog svinjskog mesa na tršište Evropske unije.

Nastavak na Blic...

Od danas bez vakcinacije protiv klasične kuge svinja u Srbiji

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2019

Na celoj teritoriji Srbije od danas prestaje obaveza vakcinacije protiv klasične kuge svinja...Jedan od bitnih razloga za to je i dobijanje statusa zemlje slobodne od klasične kuge svinja koji bi omogućio neometan izvoz svinja i svinjskog mesa u EU i provoz (tranzit) kroz zemlje EU za izvoz u Rusiju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.