Obrenovac siguran, za sada

Izvor: Mondo, 07.Mar.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac siguran, za sada

Predsednik beogradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je večeras da krizni štab u toj opštini zaseda već tri dana zbog najavljenih padavina, ali da se veći probelemi ne očekuju, ako ne padne veća količina kiše.

Foto: MUP Srbije

On je, gostujući na televiziji B92, kazao da su svi vodostaji u samom Oberenovcu (Peštar, Trstenica i Kolubara) u padu.

Čučković je kazao da je nekoliko desetina domaćinstava ugroženo u selu Gračac i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naselju Crvena Jabuka na obodu Obrenovca, ali da sa ostalim lokalnim štabovima prate situaciju na rekama.

 On je kazao da je u toku noći obrenovački krizni štab u saradnji sa preduzećem "Srbija vode" radio na sanaciji problema koji su nastali izlivanjem reke Gročica kod Uba, koja je kroz Tamnavu i Kolubaru preusmerena ka Savi.

Čučković je naveo da je neophodno da se Obrenovac pripremi za topljenje snegova u maju i junu i da do tada očisti rečna korita. On je dodao da su preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenim područjima prikupljena sredstva za izradu studija i izgradnju retenzija na Kolubari.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.