Čučković: Vodostaji u Obrenovcu su u padu

Izvor: Blic, 07.Mar.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković: Vodostaji u Obrenovcu su u padu

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je večeras da krizni štab u toj opštini zaseda već tri dana zbog najavljenih padavina, ali da se veći problemi ne očekuju, ako ne padne veća količina kiše.

On je, gostujući na televiziji B92, kazao da su svi vodostaji u samom Obrenovcu, odnosno Peštar, Trstenica i Kolubara u padu.

Čučković je kazao da je nekoliko desetina domaćinstava ugroženo u selu Gračac i u naselju Crvena Jabuka na obodu Obrenovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da sa ostalim lokalnim štabovima prate situaciju na rekama.

On je kazao da je u toku noći obrenovački krizni štab u saradnji sa preduzećem "Srbija vode" radio na sanaciji problema koji su nastali izlivanjem reke Gročica kod Uba, koja je kroz Tamnavu i Kolubaru preusmerena ka Savi.

Potrebno je da se Obrenovac pripremi za topljenje snegova u maju i junu i da se do tada očiste rečna korita. On je dodao da su preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenim područjima prikupljena sredstva za izradu studija i izgradnju

retenzija na Kolubari.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Bez problema ako ne padne kiša"

Izvor: B92, 07.Mar.2015

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se ne očekuju veći problemi, ukoliko ne padne veća količina vode...On je gostujući u vestima B92 rekao da krizni štab zaseda tri dana zbog najavljenih padavina, ali i naveo da su vodostaji na svim rekama u Obrenovcu u opadanju...“Nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.