Oboren azerbejdžanski helikopter, pao na teritoriju Irana

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 09:54

Oboren azerbejdžanski helikopter, pao na teritoriju Irana

Jermenske snage su u južnom delu karabaško-azerbejdžanske linije dodira oborile protivnički helikopter.

To je saopštilo Ministarstvo odbrane nepriznate Republike Nagorno-Karabaha.

Kako se navodi, to se dogodilo u području uzvišenja Varazatumb (Lele Tepe), a helikopter je pao na teritoriju Irana, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo odbrane Nagorno-Karabaha saopštava da helikopter nije namerno oboren na teritoriju Irana i da su takvi slučajevi neizbežni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se vojne akcije koje se pokrenuo Azerbejdžan odvijaju veoma blizu granice sa Iranom.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oboreni azerbejdžanski helikopter pao na teritoriju Irana

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2020

Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu Artsakha neprijateljski borbeni helikopter, koji se srušio na teritoriju Islamske Republike...

Nastavak na Vostok.rs...

"TO JE LAŽ! Sve naše letelice su u upotrebi" Azerbejdžan demantovao obaranje njihovog helikoptera na teritoriji Irana

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020

Ranije je saopšteno da su jermenske snage u južnom delu karabaško-azerbejdžanske linije dodira oborile protivnički helikopter..Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo je informacije da je jermenska vojska oborila u Nagorno-Karabahu azerbejdžanski helikopter, koji je pao na teritoriju Irana...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.