OZRAČIO IH RADAR? Zaposleni na Aerodromu Nikola Tesla HITNO UPUĆENI na vanredni pregled

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OZRAČIO IH RADAR? Zaposleni na Aerodromu "Nikola Tesla" HITNO UPUĆENI na vanredni pregled

Rezultati analiza za dve nedelje

Nekoliko radnika Aerodroma "Nikola Tesla" upućeno je juče na vanredni lekarski pregled zbog potencijalne izloženosti uticaju elektromagnetnog zračenja avionskog radara.

U toku su analize nalaza sistematskog pregleda, poručili su iz Aerodroma, a zaposleni se osećaju dobro i njihovo stanje se prati.

- Odmah nakon što su tehničke službe obaveštene o nastaloj situaciji reagovale su prema propisanoj proceduri. Svi radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su u tom trenutku bili angažovani na prihvatu, upućeni su na vanredni lekarski pregled u skladu sa procedurama bezbednosti i zdravlja na radu, zbog potencijalne izloženosti uticaju elektromagnetne emisije - navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".

U naredne dve nedelje Aerodromu će biti dostavljen zvaničan izveštaj i rezultati analiza.

- Osim strogog poštovanja procedura Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd u stalnoj je komunikaciji i saradnji sa avio-kompanijama, u čijoj je nadležnosti upravljanje meteorološkim radarom, kao i sa svim ostalim nadležnim institucijama, kako bi se rizici sveli na najmanju moguću meru - zaključuju u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.