OVAKO JE IZRAEL POSTAVIO ZAMKU HAMASU: Namamili ih u tunele i zasuli sa 450 bombi za 35 minuta! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 23:03

OVAKO JE IZRAEL POSTAVIO ZAMKU HAMASU: Namamili ih u tunele i zasuli sa 450 bombi za 35 minuta! (VIDEO)

Nanet je snažan udarac Hamasu

Nakon što se pojavila vest da je izraelska vojska krenula u kopnenu ofanzivu na Gazu, iz tamošnjeg ministarstva odbrane saopšteno je da nijedan vojnik nije ušao u pojas Gaze, i da se radi o grešci u komunikaciji. Međutim, ubrzo se saznalo o čemu se zapravo radi.

Kako navodi portal Israel nešenel njuz, u pitanju je namerna varka u kojoj su izraelske oružane snage objavile da kreću u kopnenu ofanzivu, što je navelo Hamas da pošalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoje borce, uključujući zapovednike, u podzemne tunele. I tu je bio njihov kraj.

Kad su ih izraelske vazdušne snage bombardovale, tuneli su se obrušili na njih! U 35-minutnom napadu na Hamasovu mrežu tunela Izrael je uništio kilometre prolaza i, kako se veruje, ubio na desetine boraca.

Kako prenose mediji, oko 160 aviona je gađalo tunele, a bačeno je 450 bombi, odnosno, 80 tona eksploziva. Radi se mreži prolaza koji se protežu desetinama kilometara u severnoj Gazi i oko grada Gaze. U tunelima Hamas drži brojno naoružanje, navode izraelski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako su izraelske snage uvukle Hamas u ZAMKU: Namamili palestinske borce, a onda ih ZASULI RAKETAMA (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Maj.2021, 12:11

Napadu na Hamasovu mrežu tunela u Gazi u noći s četvrtka na petak koji je trajao 40 minuta i u kojem je Izrael uništio kilometre tunela i, kako se veruje, ubio na desetine Hamasovih boraca, prethodila je namerna varka u kojoj su izraelske snage najavile pokretanje kopnene ofanzive, javili su izraelski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.