OTIŠLE U ŠETNJU, PA NAĐENE RASKOMADANE: Na desetine turista nestalo na istom mestu - sumnja se da su pojedeni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2021, 22:55

OTIŠLE U ŠETNJU, PA NAĐENE RASKOMADANE: Na desetine turista nestalo na istom mestu - sumnja se da su pojedeni (VIDEO)

Dve mlade devojke pošle su u avanturu koja se pretvorila u tragediju pod velom misterije!

U proleće 2014. dve studentkinje iz Holandije, Lisan Fron (22) i Kris Kremers (21) otišle su u Panamu. Tamo su otišle iz dva razloga: Da bi volonterski podučavale lokalnu decu i da bi istraživale novu državu.

Zbog greške u komunikaciji, prerano su stigle u planinski gradić Boquete, u blizini granice s Kostarikom. Kris je zapisala u svom dnevniku da nisu ljubazno dočekane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te da će pokušati sutra doći do nadređene osobe kako bi rešile problem preuranjenog dolaska. Brzo su odlučile da korisno iskoriste vreme pa su krenule u istraživanje okoline. Krenule su na izlet prema obližnjem aktivnom vulkana Barú, u pratnji psa porodice kod koje su bile smeštene.

Nakon nekog vremena pas se vratio sam bez devojaka, što je svima bilo čudno. Sutradan se nisu pojavile na dogovoreno nalaženje s vodičem koji ih je trebao upoznati s gradom i to je bio znak za uzbunu. Deonica puta na koju se se odvažile nije bila teška jer je duga svega tri kilometra i prolazila je kroz šumovito područje. Većina turista se dobro snalazila na tom području, tako se barem govorilo... Sa sobom su ponele samo ranac i u avanturu su krenule zajedno s psom nazvanim Blue. Tada su poslednji put viđene žive.

Zajednica je odlučila da reaguje kada nisu došle na dogovoren sastanak s vodičem, a istovremeno su i roditelji shvatili da nešto nije u redu jer im se devojke nisu javljale.

Please rt this! #findlisannekris pic.twitter.com/Q7SZWUZSpW

— 👍🏼👍🏼👍🏼 (@zouishollister) June 16, 2014

Potraga sa kopna i vazduha je započela 3. aprila 2014. godine. Tokom potrage pronađen je njihov ranac, u kojem su bile sunčane naočare, fotoaparat, dva mobilna telefona, novac, delovi donjeg veša, pasoš i boca s vodom. Roditelji devojaka su 6. aprila seli na avion i krenuli na put prema Panami zajedno s holandskim istražiteljima.

Nađeni telefoni u rancu su pokazali da su devojke još istog dana telefonom tražile pomoć hitnih službi u Panami i Holandiji. Nažalost u tom predelu nije bilo signala i nisu mogle dobiti nikoga. U fotoaparatu je bilo puno fotografija, ali njihov sadržaj se pred kraj izmenio. Od veselih i bezbrižnih devojaka pojavila su se na fotografijama zabrinuta lica, a snimani su i neki neobični kadrovi. Iako su većinu fotografija odradile devojke, izgledalo je da je poslednje fotografije slikao neko drugi. Na njima je vidljivo da je jedna od devojaka zadobila udarac u glavu.

Praćenje njihove putanje pokazuje da su iznenada promenili smer. Čudno je i da je odeća Kris pronađena složena uz obalu reke.

Nepoznati ljudski ostaci pronađeni su u gradskoj okolini dva meseca kasnije, a DNK analiza je pokazala da je reč o telima ovih devojaka. Otkriveni su delovi kostiju, kože i drugih delova tela, ali i dalje nije bilo jasno kako su umrle i šta se tu tačno dogodilo. Poslednji put su viđene u samom gradu sa svojim sunarodnicima. Prema predstavnicima vlasti u Panami, devojke su išle kroz šume dok se jedna nije teško povredila, a druga je krenula po pomoć. Morate priznati da je priča malo "šupljikava" jer nije baš verovatno da bi obe skončale gotovo na isti način, što znači iseckane u komadiće.

Backpack of #MissingDutch girls found in river in #BocasDelToro #Panama #FindLisanneKris Finally some News! http://t.co/8l8CNqQi6F

— Mi Chiriqui (@MiChiriqui) June 15, 2014

Moguće je da su devojke žrtve trgovaca organima, narkokartela ili da su ih domoroci ubili i pojeli. Pitanje je zašto panamske vlasti ovom slučaju, kao i nekim drugim, nisu posvetile više pažnje. Između 2009. i 2017. na tom području je nestalo ili umrlo više od dvadesetak turista. Naravno, u pitanju je profit jer je Panama velikim delom usmerena na turizam i to bi zemlji donelo negativan publicitet, koji bi je stavio na popis nesigurnih zemalja. Iako se deo zemlje koji graniči s Kolumbijom smatra nesigurnim, ovaj deo na granici s Kostarikom tretira se još uvek kao sigurno područje. Slučaj je ponovo aktiviran tokom 2017. jer svi dokazi upućuju da su tela žena raskomodana i namerno razbacana po ovom području. Za sada nedostaju glave i delovi trupa, piše sajt Povijest. Što se tiče ovog slučaja - puno je pitanja, a malo odgovora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.