OTIŠAO NA KOŠARE I NIJE SE VRATIO: Najmiliji se sećaju svog stradalog junaka Ivice Ivanovića, heroja bez groba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2019, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIŠAO NA KOŠARE I NIJE SE VRATIO: Najmiliji se sećaju svog stradalog junaka Ivice Ivanovića, heroja bez groba!

Jedna ulica u Banji Koviljači trebalo bi da ponese Ivičino ime

Ivicu Ivanovića iz Banje Koviljače, kao i njegove slavne pretke, niko nije morao dvaput da zove kada je trebalo braniti otadžbinu. Otišao je i on pre dve decenije, na Kosmet, kao dobrovoljac, hrabro i odvažno, znajući da tamo gde ide ne teku med i mleko, da se glava lako gubi, i da ostavlja ono što je čoveku najvažnije - porodicu.

Ivica je teška srca, sećaju se njegovi sugrađani, ostavio tada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najrođenije, misleći da će to biti privremeno. Njegov sin Rajko imao je tada 22, a kćerka Ivana 20 godina. Ostali su sa majkom Dragicom.

- Umesto da se raduju životu, živeli su u strahu i neizvesnosti, a posle vesti da je nestao ostali su u bolu i čemeru od života. Ivičini otac Ivan i majka Cveta mnogo su se napatili posle saznanja da im je sin nestao. Utoliko pre što se znalo kako su prolazili naši ljudi, koji nestanu na Kosmetu, ili padnu u ruke albanskih terorista, koji nisu poštovali ni zakone ni običaje ratovanja - kaže Mihailo Purić, Ivanovićev prijatelj i komšija, odbornik u Skupštini grada Loznica.

Ivica je bio pripadnik 125. motorizovane brigade. Da su ikad pronađeni njegovi posmrtni ostaci, počivali bi sa Ordenom za zasluge prvog reda iz oblasti odbrane. Ovo znamenje sada čuvaju njegovi najmiliji, znajući da je Ivica dao najviše što se za državu može dati.

Dao je život za otadžbinu, a našem Ivici se ni grob ne zna.I svi mi koji smo ga znali i voleli, mislili smo, negde duboko u sebi, da će se jednom pojaviti naš junak sa Košara, sjajan čovek i komšija - kažu njegovi najmiliji, koje tuga, ali i ponos, ne napuštaju.

Njegovi rođaci, prijatelji i poznanici kažu da će se sastati na legendarnom Gučevu i prisustvovati pomenu za Ivanovića, koji će služiti ovdašnji sveštenici:

- Prolazile su godine, nažalost i decenije. Sada kada je izvesno da se više neće vratiti, želimo da ga otrgnemo od zaborava. Učinićemo sve da njegovo herojstvo ostane upamćeno. A najmanje što možemo da učinimo jeste da jednu od ulica naše i njegove Banje Koviljače, koju je, kao i Srbiju, mnogo voleo, krstimo njegovim imenom. Uvek ćemo ga se sećati kao svetlog primera našeg mesta - kažu njegovi najmiliji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.