OTAC UMRO OD KORONE, MAJKA ZAVRŠILA U BOLNICI, TROJE DECE OSTALO SAMO: Tragična priča iz Vranja

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 09:32

OTAC UMRO OD KORONE, MAJKA ZAVRŠILA U BOLNICI, TROJE DECE OSTALO SAMO: Tragična priča iz Vranja

Rodbina i prijatelji se staraju da deca ne oskudevaju sa namirnicama.

Nakon smrti oca dece N. A. i majka dece D. A. je prebačena u zdravstveni centar u Vranju, nakon čega su troje njihove dece starosti 16, 14 i 9 godina ostala sama u stanu zgrade u kojoj žive.

- Tuga je velika. Deca su preživala veliki šok kao i svi mi, moji roditelji, rodbina. Deca su imala temperaturu, ali su sada dobro, Rekli su nam da su testirana i da su negativna. Sad su samo tužni - kaže A. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << A. iz Suvog Dola, rođeni brat N. A. (45) iz Vranja koji je pre nekoliko dana umro od korona virusa.

A. A. kaže da im je donosio hranu i sve što im treba, a da su im pomagali i drugi rođaci i komšije.

- Dok su bili u stanu u Vranju, ja sam ih snabdevao, jedna baba, druga baba i cela zgrada, svi su im dostavljali po nešto. Dolazio je da im donosi šta im treba i predsednik Lovačkog udruženja, kolega mog brata koji je bio upravnik lovišta. Sada su deca tu u Suvom Dolu kod nas. Ja sam sa roditeljima i mojom decom u jednoj kući, a oni su u drugoj pored naše, u samoizolaciji. Ja ih obilazim, savetujem, donosim sve što treba. Zahvaljujući gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, dobiće bežični internet u kući - kaže A.A.

Prema njegovim rečima, decu obilaze i stručne službe Centra za socijalni rad koji je uključen u sve procedure, i stalno su na vezi telefonom sa decom.

- Deca imaju hranu i sve što je im je potrebno. Čuju se stalno sa majkom, to ih malo umiruje. Gradonačelnik Milenković je poslao nove brojeve telefona pošto na njima ima interneta, da mogu da ih koriste. Izašli su nam u susret da možemo da ih koristimo dok je ova situacija. Da i deci bude lakše, dok ne stigne bežična mreža, da mogu da koriste internet - priča A.A.

Dobra vest u ovoj tragičnoj priči jeste to da se majka dece oporavlja i da bi uskoro trebalo da izađe iz bolnice.

- Snaja se oporavila. Testirana je, prvo je bila negativna, pa je drugi nalaz bio pozitivan, sada je opet negativan. Čekamo dva negativna testa pa da je puste. Ali nema simptome, oporavila se. Nema više ni temperaturu ni kašalj. Deca su zabrinuta za majku, ali im je lakše kada je čuju telefonom - kaže A.A.

Grad Vranje i Centar za socijalni rad su se od početka uključili u pružanje podrške deci i, prema rečima većnice za socijalna pitanja Danijele Milosavljević, preduzeli su svu i logističku, finansijsku i zdravstvenu podršku.

- Počeo je da kašlje, dobio je temperaturu - rekao je A.A. i dodao da se njegov brat N.A. razboleo iznenada, a da mu se stanje pogoršalo jer boluje od dijabetesa.

- Počeo je da kašlje, dobio temperaturu, onda je primljen u bolnicu u Vranju, pa prebačen u Niš. Bio je dijabetičar, dobio je posle rata šećernu bolest. Sad ovaj virus loše deluje na ljude koji boluju od šećerne bolesti. Njemu su i bubrezi bili slabi i srce, na kraju i sve. Šećer je uradio svoje za ovih 20 godina , puno je oštetio organe, nije moghao da se izbori sa ovim virusom. Tuga je velika - kaže A.A.
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stric preuzeo brigu o troje dece iz Vranja kojima je otac umro, a majka hospitalizovana zbog korone

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020

Troje dece iz Suvog Dola kod Vranja koja su ostala sama u kući nakon što im je otac kod koga je potvrđen virus korona, inače dijabetičar, preminuo u Nišu, a majka takođe zaražena i hospitalizovana nakon njegove smrti, sada su sa stricem, potvrdila je za Južne vesti gradska većnica za socijalna...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.