OSUĐENA ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA: Ubila penzionerku zbog para, čeka je 30 godina zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2022, 10:29

OSUĐENA ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA: Ubila penzionerku zbog para, čeka je 30 godina zatvora

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine izrečena je prvostepena presuda, kazna zatvora u trajanju od 30 godina.

Ovu odluku je danas donelo Veće Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagovićevu osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

Tužilaštvo je potvrdilo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dokazano da je Špagović ubila penzionerku kako joj ne bi vratila dug, i da je nakon ubistva uzela njen nakit koji je kasnije prodala. Ipak, odbrana je tvrdila da motiv nije koristoljublje jer Jelena nije uzela sav nakit, što smatraju olakšavajućom okolnosti.

Takođe, odbrana je u završnoj reči podsetila da je optužena priznala izvršenje krivičnog dela, što bi sud, kako oni smatraju, takođe trebalo da bude olakšavajuće.

Špagović je inače ćerka pokojnog srpskog funkcionera Saše Dujovića, a u pritvoru od jula 2019. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.