Izvor: RTS, 01.Jun.2022, 10:48

Za ubistvo penzionerke iz Zemuna 30 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je J.Š. (27), na kaznu zatvora od 30 godina zbog teškog ubistva devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine. Sud joj je takođe produžio pritvor do upućivanja na izvršenje krivične sankcije.
Prilikom donošenja odluke Viši sud je kao olakšavajuću okolnost cenio priznanje okrivljene J. Š., kao i da nije ranije osuđavana, da je majka maloletnog deteta, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njeno držanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon izvršenja dela.
Sudija je u obrazloženju rekla da je J. Š. nakon ubistva pokazala neku vrstu bezobzirnosti.
Okrivljena je oslobođena od plaćanja troškova suđenja, a porodica oštećene je upućena na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi.
To je prvostepena presuda na koju i tužilac i odbrana imaju pravo da ulože žalbu, dok će pravosnažnu presudu izreći Apelacioni sud u Beogradu.
Tužilaštvo će uložiti žalbuViše javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na presudu Višeg suda, kojom će tražiti da se presuda preinači u delu odluke o kazni i da se okrivljenoj izrekne maksimalna kazna za to krivično delo od 40 godina zatvora, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.
U obrazloženju navode da je okrivljena pokazalu bezobzirnost i svirepost prilikom izvršenja krivičnog dela, kao i nemoć ubijene penzionerke da pruži otpor, a koja je u tom trenutku imala 80 godina.
Sa druge strane odbrana je  tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo, navodeći da motiv nije koristoljublje jer nije uzela sav nakit sa ubijene penzionerke. 
J.Š. je u pritvoru od jula 2019. godine.
Ona je ubila Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, a motiv joj je bio dug.
Navodno je istragom utvrđeno da je N. Š. od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.
Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.
Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osuđena na 30 godina zatvora za ubistvo devizne penzionerke

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2022

Viši sud u Beogradu osudio je J.Š. (27) na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.