Sutra presuda Špagović zbog ubistva devizne penzionerke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2022, 11:52

Sutra presuda Špagović zbog ubistva devizne penzionerke

Veće Višeg suda u Beogradu izreći će sutra presudu Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagović osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

Tužilaštvo tvrdi da je dokazalo da je Špagović ubila penzionerku kako joj ne bi vratila dug, i da je nakon ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzela njen nakit koji je kasnije prodala.

Sa druge strane odbrana je tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo, navodeći da motiv nije koristoljublje jer nije uzela sav nakit sa ubijene penzionerke.

Takođe, odbrana je u završnoj reči podsetila da je optužena priznala izvršenje krivičnog dela, što bi sud, kako oni smatraju, trebalo da ceni kao olakšavajuću okolnost prilikom izricanja kazne.

Sud će sutra doneti prvostepenu presudu na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu, dok će pravosnažnu presudu izreći Apelacioni sud u Beogradu.

Špagović je u pritvoru od jula 2019. godine

Špagovićeva je optužena za krivično delo teško ubistvo, za koje joj preti kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Sumnja se da je ubila Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, a da je motiv bio dug.

Navodno je istragom utvrđeno da je Špagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.

Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila.

U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Špagović osuđena na 30 god zbog ubistva devizne penzionerke, Tužilaštvo traži 40

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2022, 06:33

Viši sud u Beogradu osudio je danas Jelenu Špagović (27), na kaznu zatvora od 30 godina zbog teškog ubistva devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine...Sud joj je takođe produžio pritvor do upućivanja na izvršenje krivične sankcije...Prilikom donošenja odluke sud je kao olakšavajuću...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

OSUĐENA ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA: Ubila penzionerku zbog para, čeka je 30 godina zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2022

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine izrečena je prvostepena presuda, kazna zatvora u trajanju od 30 godina...Ovu odluku je danas donelo Veće Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.