OČEKUJE NAS NEVREME JAČINE ATOMSKE BOMBE - MI TU NIŠTA NE MOŽEMO! Dramatično upozorenje metereologa Ristića - prete nam Haron i superćelijska oluja

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 11:24

OČEKUJE NAS NEVREME JAČINE ATOMSKE BOMBE - MI TU NIŠTA NE MOŽEMO! Dramatično upozorenje metereologa Ristića - prete nam Haron i superćelijska oluja

Danas i u prvoj polovini naredne sedmice očekuje se lokalno i do 40 stepeni.

Meteorolog Ivan Ristić istakao je da nas u narednom periodu čekaju tropske temperature, ali i opasnost od superćelijskih oluja, koje imaju neverovatnu snagu.

Stručnjaci ih upoređuju sa jačinom atomske bombe, a loša vest je što se od nje ne možemo nikako zaštiti.

Dramatični snimci nevremena u Vrbasu uznemirili su javnost.

Proteklih dana Vojvodinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pogodilo snažno nevreme, grad je tukao sve pred sobom.

Za samo nekoliko minuta zabelele su se ulice ovog grada.

Vetar i grad uništili su i drveće, sa grana je otpala ogromna količina lišća.

Zgrade i stambeni objekti izgledaju kao posle bombardovanja, a prema rečima meteorologa Ivana Ristića u pitanju je superćelijska oluja, koja ima snagu atomske bombe.

- Globalno ovaj toplotni talas trajaće do 26. jula kada će nam stići oblaci, kiša i osveženje. Skoro deset dana će biti vrućine. Kada su u pitanju ove superćelijske oluje, čim u panonsku niziju uđe malo svežeg vazduha posle vrelih dana treba očekivati pojavu tih oluje. Nastaju tako što hladniji vazduh dolazi u prizemlju, a u međuvremenu je tu bilo puno toplog vazduha. On počinje da se uzdiže i što je topliji, veća je šansa da bude jača oluja. I ti vrhovi oblaka koji nastaju od tog toplog vazduha budu i do 15 kilometara. To je ta energija... Mi tu ne možemo ništa da uradimo, ni protivgradna zaštita. Ta snaga atomske bombe, mi tu ništa ne možemo da učinimo - kaže Ristić.

On je dodao i da ulazimo u drugi pik toplotnog talasa, koji je nazvan Haron.

- Počeo je novi pik toplotnog talasa. Nazvan je Haron, prethodno je bio Lucifer - jezgro, koji je poslao Kerbera. Danas pa do srede veoma toplo i sparno. Temperature će biti između 35 i 40 stepeni. Dobra vest je da se ne očekuje preko 40. U sredu dolazi malo svežiji vazduh i to znači opasnost. Tada se mogu ponovo očekivati te superćelijske oluje na području Vojvodine. Najverovatnije će da kiša stići u toku noći do Beograda. U četvrtak će biti svežije dosta, temperature će ići do 32 stepena - kaže Ristić i dodaje - Sledeće nedelje nas očekuju tropski dani i tropske noći, to znači da je temperatura preko noći ne pada ispod 20 stepeni. Čak ni na Zlatiboru. Najveći problemi će biti na jugu zemlje, biće suša ogromna i treba voditi računa i upozoriti na požare - kaže meteorolog Ivan Ristić za "Pink".

Sa Mediterana nam stiže sve topliji vazduh, a na snazi je upozorenje RHMZ na visoke temperature, koje važi do 19. jula.

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći.

Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje i Jugoistočna Srbija su pod crvenim meteo-alarmom, što znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.