Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 20:18

OKONČANA DRAMA NAKON 17 SATI: Evo u kakvom su stanju rudari izvučeni iz jame rudnika "Trepča"

Zbog kvara na struji, oko četrdeset rudara je bilo zaglavljeno u rudniku Trepča.

Svih 40 rudara spaseno je iz rudnika "Trepča Jug". Svi rudari su izašli i srećom su dobrog zdravlja, zabrinuti su zbog dugog vremena koje su tamo proveli, rekao je predsednik Sindikata rudara "Trepče Jug" Ibrahim Jonuzi, prenosi RTS.

Kako je predsednik Sindikata rekao, lift nisu uspeli da poprave ali su našli alternativu za izvlačenje rudara. Zbog starosti lifta kvar je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za sada nepopravljiv.

Zbog kvara na struji, oko četrdeset rudara je bilo zaglavljeno više od 17 sati u rudniku Trepča. Najpre je izvučeno desetak rudara, a zatim i ostalih 30.

"Trepča Jug" je jedno od dva preduzeća na jugu Kosovske Mitrovice i zapošljava isključivo Albance. Postoji i "Trepča Sever" u kojem su zaposleni Srbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.