OGLASIO SE PUPOVAC: Pomirenje Hrvata i Srba u Hrvatskoj nikad neće biti potpuno bez pomirenja Hrvatske i Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 14:57

OGLASIO SE PUPOVAC: Pomirenje Hrvata i Srba u Hrvatskoj nikad neće biti potpuno bez pomirenja Hrvatske i Srbije

Lider SDSS-a pohvalio premijera Plenkovića

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da pomirenje Hrvata i Srba u Hrvatskoj nikad neće biti potpuno bez pomirenja Hrvatske i Srbije.

- Za jedan deo pomirenja nismo dovoljni mi u Hrvatskoj, zbog toga ne bi trebalo slati poruke koje tu mogućnost otežavaju, a pogotovo isključuju - istakao je Pupovac.

Predsednik SDSS održao je konferenciji za medije u centru Zagreba ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spomenika Petru Preradoviću.

- U Kninu na dan koji Hrvati doživljavaju kao dan pobede, a Srbi kao dan stradanja, pomešano je brašno i voda. Svi su, a najviše (premijer Hrvatske Andrej) Plenković, dodali kvasac i prstohvat soli. To je ove godine bio kvasac mira. Započet je proces mešanja testa za pogaču pomirenja - rekao je Pupovac.

On je istakao da je traumatično iskustvo Srba nakon ratova 90-ih veliko i da zato treba imati strpljenja.

- Moj zadatak nije da produbljujem traume i sukobe, moj zadatak je da stvaram pretpostavke za ovaj proces - rekao je Pupovac i ponovio da je uveren da u taj proces treba da budu uključeni i predstavnici Srbije.

Govoreći o Vukovaru, on je kazao da bi želeo da bude prostora i za komemoraciju stradanja Hrvata i za komemoraciju stradanja građana Vukovara srpske nacionalnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.