OCU DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR ODREĐENO ZADRŽAVANJE: Ostaje iza rešetaka, a evo za šta se tereti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 23:00

OCU DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR ODREĐENO ZADRŽAVANJE: Ostaje iza rešetaka, a evo za šta se tereti!

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu K.K, (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, Kosta K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od Kosta K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Takođe je naloženo da se od Koste K. uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Podsećamo, učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" Kosta K. (13) je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio.

Više o pucnjavi u školi na Vračaru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.