O pacijentima iz Donje Vrežine brine još jedan lekarski tim (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Nov.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O pacijentima iz Donje Vrežine brine još jedan lekarski tim (VIDEO)

Zahvaljujući saradnji između Grada, opštine Pantelej i Doma zdravlja, za 6000 pacijenata koji pripadaju ambulanti Donja Vrežina obezbeđena je brža i kvalitetnija zdravstvena usluga.
To je postignuto uz minimalne utroškove, renoviranjem prostorija ove zdravstvene stanice i boljom reorganizacijom radne snage, uvođenjem još jednog lekarskog tima.
Zdravstvena ambulanta u Donjoj Vrežini najfrekventnija je na teritoriji opštine Pantelej jer broji 6000 pacijenata. Do >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << sada su u ovoj ambulanti radila samo dva lekara sa sestrama. Sa po 3000 pacijenata, bili su preopterećeni, tako da je bilo neophodno da se to promeni i da se broj lekara i pacijentata uskladi sa standardima u ovoj delatnosti.
Nadležni u gradu i GO Pantelej pomogli su da se renoviraju i adaptiraju prostorije u Zdravstvenoj stanici „Donja Vrežina“.
Dva lekarska tima bila su nedovoljna za sve veći broj zdravstvenih osiguranika i pacijenata, koji žive u ovom delu opštine Pantelej, kaže Slavica Aleksić, šef zdravstenih stanica „Ratko Pavlović“, „Lira“ i „Donja Vrežina“.
Ambulanta „Ratko Pavlović“, posle pokretanja stečajnog postupka ima nerešen status i imovinsko-pravne odnose. Već naredne nedelje kreću razgovori sa stečajnim upravnikom, i nadležni veruju da će pronaći rešenje kako 10.000 pacijenata ne bi ostalo bez kvalitetne zdravstvene usluge, kaže narodni poslanik Bratimir Vasiljević.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Obnovljena ambulanta Doma zdravlja u Donjoj Vrežini

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Nov.2014

U saradnji Grada, opštine Pantelej i Doma zdravlja, za 6000 pacijenata koji pripadaju ambulanti Donja Vrežina obezbeđena je brža i kvalitetnija zdravstvena usluga...To je postignuto uz minimalne troškove, renoviranjem prostorija ove zdravstvene stanice i boljom reorganizacijom radne snage, uvođenjem...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.