Novosti: Vladike SPC 6. novembra raspravljaju o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Vladike SPC 6. novembra raspravljaju o Kosovu

Vanredno jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve počeće 6. novembra u Patrijaršiji u Beogradu, a jedna od tema biće situacija na Kosovu i Metohiji i pronalaženje kompromisnog rešenja.

Kako pišu Večernje novosti, odluka o održavanju Sabora doneta je tokom prolećnog zasedanja.

Neimenovan izvor rekao je za list da su glavni razlog održavanja Sabora problemi u crkvenom školstvu, ali da će svaki arhijerej moći da predloži proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dnevnog reda.

"U vrhu SPC navode i da situacija u pokrajini zavređuje raspravu na najvišem nivou Crkve i navode da je među vladikama snažna struja onih koji žele da otvore i ovo pitanje, kako bi SPC još jednom zauzela stav o njemu. Crkva će morati što pre da zauzme konačan i jasan stav o ovom pitanju", rekao je sagovornik Novosti.

List podseća da je više visokih crkvenih velikodostojnika od patrijarha Irineja tražilo prošle godine posebnu saborsku sednicu posvećenu KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladike 6. novembra o Kosovu?

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018

Sabor Srpske pravoslavne crkve održaće na jesen vanredno zasedanje u Beogradu. Jedna od glavnih tema ove sednice mogla bi da bude situacija na Kosovu i Metohiji u jeku borbe za pronalaženje rešenja, pišu beogradski mediji...Foto: MONDO/Stefan Stojanović ilustracija..Vanredno jesenje zasedanje Svetog...

Nastavak na Mondo...

Vanredno zasedanje Sabora SPC, potreban stav o Kosovu

Izvor: OkRadio.rs, 28.Avg.2018

Beograd -- Vanredno jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve počeće 6. novembra u Patrijaršiji u Beogradu. Jedna od tema Kosovo. Kako "Večernje novosti" pišu, odluka o održavanju Sabora doneta je tokom prolećnog zasedanja.   Neimenovan izvor rekao je za taj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Vanredno zasedanje SPC 6. novembra?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018

Nakon informacije Tanjuga o mogućem vanrednom zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve po pitanju Kosova i Metohije, i Večernje Novosti nagoveštavaju takvu mogućnost i preciziraju da bi, prema neimenovanim izvorima, to zasedanje moglo da se dogodi 6. novembra...Kako za "Novosti" kažu nezvanično...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.