Novosadski univerzitet: Manje brucoša, školarine nepromenjene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski univerzitet: Manje brucoša, školarine nepromenjene

NOVI SAD -

Univerzitet u Novom Sadu predložio je da u školskoj 2012/2013. godini upiše 220 studenata manje nego lane, a školarine će ostati nepromenjene, izjavio je danas Tanjugu prorektor za nastavu tog univerziteta Milan Simić.

"Tražili smo od Ministarstva da upišemo 4.945 budžetskih studenata, što je za 116 studenata više nego prošle godine, ali ćemo upisati manje oko 330 samofinansirajućih studenata", kazao je Simić i dodao da je planiran broj brucoša oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 8.550.

Kako je dalje rekao, upisne kvote odnose se na prvi upisni rok na osnovnim akademskim i integrisanim studijama, a predlog kvota Novosadskog univerziteta na razmatranju je u Ministarstvu prosvete. Konačna odluka očekuje se narednih dana.

Školarine za novu školsku godinu su na prošlogodišnjem nivou, rekao je prorektor za nastavu novosadskog univerziteta i istakao da je na Ekonomskom fakultetu i smanjena.

U prošloj školskoj godini najskuplje studiranje bilo je na smeru Optometrija, na Prirodno-matematičkom fakultetu i koštalo je 219.000 dinara, a skuplje školarine su i na stomatologiji i farmaciji, po 160.000.

Studiranje na Medicinskom fakultetu košta 110.000 dinara, dok su na Fakultetu tehničkih nauka 100.000 dinara.

Najniže školarine su na pojedinim odsecima na Filozofskom fakultetu, gde, na primer, na pedagogiji, ali i na Učiteljskom fakultetu na mađarskom jeziku koštaju 50.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.