Novosađani krali skulpture Jovana Soldatovića

Izvor: Mondo, 20.Maj.2013, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani krali skulpture Jovana Soldatovića

Novosadska policija podneće prijave protiv dvojice Novosađanina zbog sumnje da su ukrali 58 skulptura akademskog vajara Jovana Soldatovića iz ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Novosađani čiji su inicijali D.I. (19) i M.I. (19) osumnjičeni su da su to krivično delo teške krađe počinili u proteklih nekoliko meseci.

Ukradene skulpture, koje su vlasništvo porodice Soldatović, prodavane su na crnom tržištu.

Policija je uspjela da pronađe 21 skulpturu jednog od najznačajnijih srpskih vajara, dok za ostalim intenzivno traga.

(Srna, Foto: printscreen YouTube)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razrešena krađa skulptura

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2013, 00:27

NOVOSADSKA kriminalistička policija rasvetlila je krađu 58 skulptura akademskog vajara Jovana Soldatovića. Umetnička dela nestala su prethodnih nekoliko meseci iz Soldatovićevog ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od 58 ukradenih skulptura, kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Novom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.