Izvor: B92, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo pretresno veće za Šešelja

Hag -- Predsednik Haškog tribunala Fausto Pokar imenovaće novo sudsko veće za ponovni početak suđenja Vojislavu Šešelju.

Veće predsedavajućeg Alfonsa Orija, koje je u novembru prošle godine neuspešno započelo suđenje Šešelju, dok je on štrajkovao glađu, određeno je, naime, da vodi proces protiv jednog od bivših vođa OVK Ramuša Haradinaja. To suđenje počinje 5. marta.

Ko će od stalnih sudija Tribunala preuzeti postupak protiv Šešelja za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sudu u Hagu nije poznato. Izgledi da to suđenje uskoro počne su prilično mali, pošto će se u tri haške sudnice narednih meseci odvijati čak sedam suđenja.

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-1993. On se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u februaru 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.